KOPERWERK

Het materiaal koper biedt vele voordelen in duurzaamheid en gemak in verwerking. Koper biedt flexibiliteit en unieke ontwerpmogelijkheden, welke steeds belangrijker zijn in moderne architectuur.

Koper is een duurzaam bouwmateriaal, zelfs onder de huidige milieu-invloeden. Deze duurzaamheid is een van haar belangrijkste karakteristieken: onder invloed van de atmosfeer ontwikkelt het een beschermende laag; het patina.
Deze beschermende laag is stabiel en herstelt zich als het beschadigd wordt. Het is de basis van de weerstand tegen corrosie.
De vorming van een oxide laag vindt plaats in reactie op vocht, zuurstof en agressieve vervuilers in de lucht. Zij leiden tot een geleidelijke bruine verkleuring van het heldere koper oppervlak.
De bruine kleur wordt donkerder en verandert met de tijd in een antraciet-bruine kleur. Dit gebeurt bij de verticale delen van een gebouw, zoals de gevel langzamer dan bij daken. Vervolgens zal het proces van patineren doorgaan en verandert het koper geleidelijk in het groene patina.
Door dat dit proces wel 20 tot 50 jaar in beslag neemt is er ook fabrieksmatig geprepatineerd koper verkrijgbaar.

Verwerkingsmogelijkheden

Wilt u koper toepassen, dan kunt u gebruik maken van:
- klassiek rood koper
- gepreoxideerd koper
- groen geprepatineerd koper
- legeringen, zoals messing

Koper is op verschillende manieren toe te passen, de meest voorkomende verwerkingswijzen zijn:

Daarnaast kunnen wij u projectspecifieke oplossingen bieden.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met ons

Voorbeeld projecten koperwerk

bioscoop Almelo Rabobank Heerenveen 8 appartementen te Haren Vledderingeflat te Meppel ABN-Amro te Assen politiebureau zwolle vakantiewoningen Vlieland politiebureau harlingen